top of page

Over mij 

Wie ben ik?

Mijn naam is Nicole Kooymans en ik ben een gedreven liefdevolle trauma & rouw therapeut. Op jonge leeftijd ben ik onder andere plotseling mijn moeder verloren, door een traumatisch verlies. Hierdoor is mijn interesse ontstaan, hoe om te gaan met ingrijpende verliezen en traumatische ervaringen. Mijn houvast ging verloren en ik moest opnieuw weer durven te vertrouwen in mezelf en het leven. Ik heb mijn eigen psychologisch proces doorgemaakt, van traumatisch rouw naar verbinding, verlichting en veerkracht. Ik gun ieder individu zijn of haar eigen proces. Dat is de reden dat ik mij ben gaan specialiseren in de drie thema's: hechting, trauma en verlies&rouw. Alles is verbinding en interactie en iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies & rouw. 

 

Naar aanleiding van mijn eigen trauma en rouw ervaringen, 7 studiejaren en 5 jaar werkervaring in de jeugdzorg, ben ik in 2022 mijn eigen praktijk gestart in Amsterdam. Tot heden zet ik mij ook nog in voor de complexe kwetsbare (jonge) kinderen en gezinnen in de Jeugdzorg. Ook blijf ik mij bijscholen om kwaliteit na te blijven streven.

Ik ben een gedreven therapeut die vol overgaven, liefde en vertrouwen haar clienten helpt. Een gespecialiseerde therapeut die er zowel is voor kinderen als (jong) volwassenen die vastlopen met hun eerdere trauma's & verlies ervaringen, angsten, belemmeringen of blokkades in hun leven. Zodat zij liefde en geluk weer durven te omarmen, patronen durven te doorbreken, rouw verweven in hun leven en sterker worden waar het pijn doet! Van geleefd naar B'Leef.


 


Het symbool voor B'Leef
Het symbool van B'Leef is voor mij erg speciaal. Mijn moeder was dol op de zon en ik werd dan ook wel 'het zonnen kindje genoemd'. Naast de vele mooie, warme, zonnige herinneringen die ik aan mijn moeder heb, heeft de zon veel warmte te geven aan iedereen en is de zon een belangrijk metafoor gedurende het therapieproces.

Een lange periode voelde ik mij verdoofd, verduisterd en leefde ik in een schaduw van angst en verdriet. Maar door een waardevol psychologische ontwikkelingsproces ben ik weer in mij eigen kracht komen te staan. Ik durfde weer te leven en de wereld te beleven. Mijn verleden herken ik en ook de schaduw van pijn, maar mijn schaduw belemmerd mij niet meer in het hier & nu. De schaduw haalt mij niet meer in.

De zon begon van binnen te schijnen. Ik kwam weer bij mijn kern, mijn innerlijke zelf. De drie stippen van de zonnestralen staan voor de drie pilaren die mij inspireren en waar ik in gespecialiseerd ben, hechting, trauma en verlies & rouw. De gouden strepen staan voor mijn gezinsleden, want niet alleen jij staat centraal, ik neem het gezin (in)direct mee vanuit het systeemgericht werken.

 

Voel jij je geleefd? Ervaar je een wirwar van emoties door o.a. jouw trauma & rouw ervaringen?
Dan ben ik er voor jou!


 

bottom of page