top of page

Mijn verhaal 

Mijn naam is Nicole Kooymans en op jonge leeftijd ben ik onder andere mijn moeder verloren door een traumatisch verlies. Hieruit is mijn interesse gewekt, hoe om te gaan met ingrijpende verliezen en weer opnieuw te durven vertrouwen in mezelf en anderen. Ik heb mijn eigen psychologische reis gemaakt van traumatisch verlies naar verlichting en veerkracht. Ik gun ieder individu zijn of haar eigen reis naar liefde en geluk. Dat is de reden dat ik mij ben gaan specialiseren in hechting, trauma en rouwverwerking. Na zeven jaar intensief te hebben gestudeerd en diverse diploma's te hebben behaald, ben ik sinds mei 2022 zelfstandig professioneel therapeut en wil ik zowel kinderen als (jong) volwassenen therapeutisch begeleiden in hun reis, om belemmeringen en blokkades te overwinnen. Zodat zij liefde en geluk weer durven omarmen en patronen durven te doorbreken. 

De zon 

Het symbool van B'Leef is voor mij erg speciaal. Na een periode waar ik mij verdoofd voelde en leefde in een schaduw van angst en verdriet, ben ik weer in mij eigen kracht komen te staan en en is mijn innerlijke zelf weer gaan stralen. Ik durfde weer te leven en de wereld te beleven. De schaduw verdween en de zon begon van binnen te schijnen. Ik kwam weer bij de kern, mijn innerlijke zelf. De drie stippen van de zonnestralen staan voor de drie pilaren waaruit ik werk: hechting, trauma en verlies. De gouden strepen staan voor mijn gezinsleden, want niet alleen de cliënt staat centraal maar ik neem het gezin (in)direct mee vanuit het systeemgericht werken.

 

Jij staat centraal! Diagnose vrij! 

Kleine en grote trauma's en verliezen komen wij allen tegen in ons leven. Soms lukt het ons om vanuit ons zelfhelende vermogen het verlies te overwinnen, maar wat nou als dit niet lukt en je angsten je belemmeren in het hier en nu. Dan ben ik er voor jou. Bij mij sta jij als persoon centraal en niet de klacht. De sessies zijn speciaal aangepast aan jouw specifieke wensen en behoeftes. Een therapie op maat, waar ik gebruik maak van de methode 'hechten en verbinding', familie opstellingen, rouwverwerking en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) therapie. De diverse methodes en technieken die ik inzet helpen jou je reis te maken van trauma en verlies naar veerkracht. Bij mij krijg je geen label of stoornis opgeplakt, ik diagnosticeer niet. Ik geloof namelijk dat alles wat je aandacht geeft groeit en richt mij daarom liever op het helende vermogen, dan enkel stil te staan bij de problemen.

 

Zolang jij liefde en veiligheid weer durft te ontvangen, ontwikkel jij je. Jij komt weer in je kracht te staan en jij mag er weer zijn. Overwinnen van de obstakels die ons tegenhouden in het leven om (zelf)liefde te omarmen, dat is mijn streven. Het leven is te kort om ongelukkig, onzeker of onvervuld te zijn. Sta me toe om ook jou te helpen om een betere manier te ontwikkelen voor het omgaan met problemen die in de weg staan van je doelen.

 

Neem vandaag nog contact op, om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen!

bottom of page