top of page

Succesverhalen van Praktijk B'Leef

Nicole Kooymans Logo B'Leef.png
Therapieruimte.jfif

Mijn reis van zelfliefde en geluk bij Praktijk B'Leef 
Anoniem geschreven op 24 maart 2023 

"Door mijn tante kwam bovenwater drijven, dat ik wellicht als baby een pre-verbaal trauma had opgelopen. De natuurlijke onvoorwaardelijke verbondenheid van de moeder-dochter relatie is dan verbroken. Als prematuur baby heb ik ingrijpende ziekenhuis ervaringen opgeslagen in mijn lichaam zonder koppeling van woorden. Dit trauma heb ik altijd onbewust met mij meegedragen. 

Ja, terugkijkend op mijn gelukkige leven knaagde het gevoel dat ik mij soms binnen het gezin eenzaam en anders voelde. Wij hadden op bepaalde momenten moeite om elkaar te zien, te horen of te voelen. Ook kwam ik in aanraking met angsten en vertoonde ik gedragsproblemen, terwijl het niet duidelijk was waar dat vandaan kwam. De relaties die ik met mensen aan ben gegaan, hebben mij geleerd wat ik nu weet. 
De situaties waar ik in terecht ben gekomen, hebben mij laten voelen, hoe ik me nooit meer wil voelen. 
Paniekaanvallen hebben mijn grenzen aangegeven in een stressvolle periode. 
Altijd heb ik gestreden voor mijn eigen geluk en direct actie ondernomen waar nodig. 

De drive en liefde voor het leven hebben mij veel gebracht en gevormd tot de jong volwassen vrouw wie ik nu ben. Dromen, avontuur en levenslust tekenen mij als persoon. Vanuit nature heb ik een positieve drive, sterk empathisch vermogen en krijg ik geen genoeg van mooie ervaringen en mensen met een verhaal. Liefde in de breedste zin van het woord, betekent voor mij geluk. 

Tot afgelopen jaar….. ik had tot dusver een liefdesrelatie, woonde samen, baan, vriendenkring en liefdevol gezin. 
Alles had ik, maar ik was compleet vast gelopen. 
Een stemmetje in mijn hoofd zei:” je bent jezelf niet en kan jezelf niet meer zijn”

 • Mijn gevoel was niet voelbaar

 • Mijn hart kende geen liefde

 • Mijn hoofd dacht aan angst

 • Mijn lichaam was geblokkeerd 

 • Mijn dromen zag ik aan mij voorbij gaan

 • Mijn gezin voelde eenzaam

De toxic manipulatieve liefdesrelatie waar ik in zat, had mij nog verder gedistantieerd van mezelf en de machteloosheid eiste zijn tol. Toch hield ik vast aan zelfreflectie en bleef naar oplossingen en antwoorden zoeken. Immers alleen jijzelf kan veranderen en de verantwoordelijkheid nemen. 

Nicole kwam op mijn pad. Haar passie, EMDR-therapie, uitstraling, persoonlijke behandelplan, tools en hulpmiddelen voor in het dagelijks leven, gaven me hoop en vertrouwen om de reis terug naar mezelf te maken. 
De reis die ik door B’leef en met Nicole heb gemaakt is het waardevolste geweest tot nu toe in mijn leven. 
Niet alleen kan ik weer mijn gevoel volgen maar ook:

 • (Zelf)Liefde omarmen en geven

 • Ervaar ik rust in mijn hoofd

 • Stroomt de kracht en energie door mijn lichaam 

 • Droom ik elke dag

 • Ben ik trots op mijn gezin als veilige thuishaven en warm bad

 • Maar is ook de onvoorwaardelijke moeder-dochter relatie geheeld. 

Het leven is voor mij een grote golfbeweging, die constant in beweging is. In plaats van verdrinken, ben ik nu weerbaar genoeg om welke stroming er ook speelt, mijn eigen koers te bepalen. 
Die vrijheid van zelfliefde en geluk, is alsof je door een andere bril naar de wereld kijk en de wereld aan kan! Het is een gegeven dat je altijd een keuze hebt, en het geeft een kick als die keuze jou keer op keer positief verrast!

De reis naar zelfliefde bij B’leef, heeft me deuren doen sluiten, structurele paden helpen doorbreken, de kracht gegeven om mijn nieuwe weg te durven bewandelen, ook al is die op lange termijn onbekend en het vertrouwen geboden om altijd mijn gevoel te volgen. 

Aanrader voor als je opzoek bent naar een persoonlijk traject met resultaat voor het leven, een therapeut die jou écht wilt en kan helpen met liefde voor de mens en het vak!

Dankbaar en trots! "

“Nicole heeft mij zeer kundig geholpen met mijn prikangst. Door haar enthousiaste, positieve persoonlijkheid, brokkelen muren gemakkelijk af en kom je tot de kern van je angst. Ze is en blijft betrokken en wil het beste voor iedereen met wie ze werkt!"

Fien Jonker, 8 september 2022

bottom of page